Πολιτιστικά Εργαστήρια / Cultural Workshops

Θεματικές πολιτιστικών εργαστηρίων παιδιών και ενηλίκων:
περμακουλτούρα, αγγειοπλαστική, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και χειροτεχνία, ρούχα από χαρτί, συνεργατικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων, εργαστήριο συμμετοχικής δημιουργίας και εργαστήρια επανάχρησης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10

 • 11:00-12:30: Παιχνίδι με πηλό για παιδιά – Περιφερόμενο Εργαστήρι
 • 13:30-15:00: Ονειροτοπία, εργαστήρι για παιδιά όλων των ηλικιών – Αγριάδα (θα πραγματοποιηθεί στον χώρο παραγωγών)
 • 16:00-17:30: Φτιάχνουμε ένα χάρτη; Όσο θυμάμαι κι όσο φαντάζεσαι!, εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών – Διαδραστικό Εργαστήρι ανταλλαγής εμπειριών

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10

 • 11:00-11:45: Ένα μπουκέτο Χαμόγελα!!!, εργαστήριο για παιδιά – Μετάβασης Ακ.Πλάτωνα
 • 11:45-13:15: Συνεργατικό παιχνίδι για παιδιά, ηλικίες 7-13 ετών – Out of The Box art collective
 • 16:00-17:30: Παιδικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης, εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών – Cado Paradiso

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10

 • 12:30-14:00: Παιχνίδι με πηλό για ενήλικες – Περιφερόμενο Εργαστήρι
 • 17:30-18:30: Ζωγραφική σε πάνινη τσάντα, εργαστήρι ενηλίκων – Μαργαρίτα Κυριάκου
 • 18:30-20:00: Χαρτί και ρούχο, εργαστήρι ενηλίκων – Artist Cooperative Athens
 • 19:30-21:00: Improvisation Theatre, εργαστήριο ενηλίκων – Improvisation Theatre

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10

 • 11:00-12:30 «Παιχνίδι με πηλό για παιδιά», Εγχείρημα: Περιφερόμενο Εργαστήρι

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το υλικό, θα αναγνωρίσουν τις ιδιότητες του και θα δημιουργήσουν ελεύθερα.

 • 12:30-14:00 «Παιχνίδι με πηλό για ενήλικες», Εγχείρημα: Περιφερόμενο Εργαστήρι

Ανοιχτό μάθημα αγγειοπλαστικής στον τροχό για ενήλικες.

 • 13:30-15:00 «Ονειροτοπία», εργαστήρι για παιδιά όλων των ηλικιών, Εγχείρημα: Αγριάδα (στο χώρο των παραγωγών)

Η περιπετειώδης ακροβάτισσα Ρίνα Τουμπαρίνα, προσγειώνεται με μια ανάποδη κολοτούμπα στην Ονειροτοπία, προκειμένου να συναντήσει τη μυστηριώδη περμακουλτουρίστρια Τίνα Κομποστίνα και μαζί να παρασύρουν, με χορευτικά και ζαρζαβατικά, με κέφι και χαρά, μικρούς και μεγάλους στο μοναδικό φαντασμαγορικό, ανεπανάληπτο Κόσμο της Περμακουλτούρας.
Σε αυτό το πολυεργαστήρι, μαθαίνουμε πως να ζούμε περμακουλτουρίστικα. Μυρίζουμε τα αρώματα, παρατηρούμε τα χρώματα, εκτρέφουμε σκουπιδοφάγους με ροζ προβοσκίδες στη φάρμα σκουληκιών, μαζεύουμε το φαγητό μας από τον κήπο μας, φυτεύουμε σποράκια που γίνονται λαχανικάκια, ζωγραφίζουμε τα όνειρά μας, φυλάμε τους σπόρους μας και τους βάζουμε στα μουσικά μας όργανα, μαθαίνουμε πως όλα αυτά που χρειαζόμαστε είναι μπροστά μας και άλλα πολλά που θα τα πούμε μόνο από κοντά γιατί είναι τα δικά μας μυστικά!
Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία της περμακουλτούρας και να χορέψουμε στο πολύχρωμο και πολύσπορο γαϊτανάκι της… για να φτιάξουμε τη δική μας Ονειροτοπία!

 • 16:00-17:30 «Φτιάχνουμε ένα χάρτη; Όσο θυμάμαι κι όσο φαντάζεσαι!», εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών, Εγχείρημα: Διαδραστικό Εργαστήρι ανταλλαγής εμπειριών

Στο εργαστήρι τα παιδιά θα έρθουν σε αλληλεπίδραση μέσα από αισθησιοκινητικά παιχνίδια και ασκήσεις σωματικής έκφρασης, παίρνοντας μια γεύση απ’ το Θέατρο της Εικόνας από το κοινωνικό θέατρο του A.Boal. Μέσα από παιχνίδια συντονισμού, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και ανακαλύπτοντας τρόπους συνύπαρξης και έκφρασης σε ένα πλαίσιο αποδοχής του εαυτού και του Άλλου, θα δημιουργήσουν έναν κοινό “χάρτη”.
Τα παιδιά από τη φύση τους, κατανοούν τη διαφορετικότητα και συναισθάνονται τον Άλλον, μόνο που βομβαρδίζονται από ερεθίσματα που τα αποπροσανατολίζουν, μπαίνοντας σε θέση να αναρωτιούνται για το ίδιο και το διαφορετικό, για το οικείο και το ξένο. Μέσα από την παιδική ματιά βρίσκεται τρόπος να χωράει φυσικά, χωρίς να απειλείται ο εαυτός ή ο χώρος, η πραγματικότητα και ο χάρτης του καθένα μας.

 • 17:30-18:30 «Ζωγραφική σε πάνινη τσάντα», εργαστήρι ενηλίκων, Μαργαρίτα Κυριάκου

Ζωγραφίζουμε σε πάνινη τσάντα.
Μαθαίνουμε για την παρασκευή, τις τεχνικές και τις πρώτες ύλες.
Ξεχνάμε τη πλαστική σακούλα μιας χρήσης… αλλάζουμε, χρησιμοποιούμε τη δική μας τσάντα!

 • 18:30-20:00 «Χαρτί και ρούχο», εργαστήρι ενηλίκων, Εγχείρημα: Artist Cooperative Athens

Mαζεύουμε χαρτιά από περιοδικά και άλλα ξεχασμένα έντυπα κάπου στο σπίτι μας, είτε ακόμα από τις λογής βιοτεχνίες γύρω από την καλών τεχνών, με σκοπό να μοιραστούμε το υλικό και τις δημιουργικές παρουσίες μας, να γνωριστούμε, να τολμήσουμε, να δοκιμάσουμε τις ιδέες μας πάνω στο χαρτί και πάνω στα μοντέλα μας που είναι οι άλλοι της παρέας μας, για να ζήσουμε μια συλλογική εμπειρία και να δοκιμάσουμε αλλά και να γνωρίσουμε  τις εσωτερικές μας προδιαθέσεις αλλά και αντιστάσεις σένα τέτοιο εγχείρημα.

 • 19:30-21:00 “Improvisation Theatre”, εργαστήριο ενηλίκων, Εγχείρημα: Improvisation Theatre (το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά)

In the workshop we will learn to express ourselves without constraints and to follow the inner impulses by acting freely within the group. After doing exercises for body, voice and our imagination we are going to play acting games and create stories improvising – out of the blue. Everybody is welcome, no experience requiered!

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10

 • 11:00-11:45 «Ένα μπουκέτο Χαμόγελα!!!», Εργαστήριο για παιδιά, Εγχείρημα: Ομάδα Μετάβασης Ακ.Πλάτωνα

Με την βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά κι όσοι νιώθουν παιδιά , μικροί μεγάλοι, θα βιώσουμε την ανάγκη για σεβασμό προς την φύση και τον άνθρωπο , την βιωσιμότητα που προσφέρει η δίκαιη μοιρασιά και συνεργασία στη φύση και πως όλα αυτά όταν γίνονται από καρδιάς ανθίζουν και μεγαλώνουν ανθρώπους με χαμόγελα !!!!
Φέρτε μαρκαδόρους και μπογιές για να ζωγραφίσουμε !!!!!

 • 11:45-13:15 «Συνεργατικό παιχνίδι για παιδιά», ηλικίες 7-13 ετών, Εγχείρημα: Out of The Box art collective

μια καταιγίδα… ένα ναυάγιο… η θάλασσα δείχνει το δρόμο για την πιο κοντινή ξηρά… δρόμος εύκολος! Μα.. θα τον συναντήσουμε μόνο αν… συνεργαστούμε και συναποφασίσουμε!
Ένα παιχνίδι που η νίκη είναι συλλογική!

 • 16:00-17:30 «Παιδικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης», εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών, Εγχείρημα: Cado Paradiso

Ένα εργαστήρι που φιλοξενεί παιδιά μικρά και μεγάλα, προκειμένου να παίξουν, να απασχοληθούν δημιουργικά και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές κατασκευής upcycled παιχνιδιών και χρηστικών αντικειμένων.