10/6 Καλεσμα

commons2_web

Ενώνουμε τις Δυνάμεις μας Απέναντι στην Κρίση –
Συμμαχούμε για τα Κοινά και την ΚΑΛΟ

Από τα δελτία ειδήσεων μας πληροφορούν πως οι κοινωνικές κινητοποιήσεις έχουν καταλαγιάσει και πως έχουμε αποδεχτεί την κρίση ως την νέα κανονικότητα για τις ζωές μας. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Μικρές και μεγάλες ομάδες ανθρώπων απαντούν με αλληλεγγύη και συνεργατισμό στις κοινωνικές ανάγκες μέσα από την παραγωγή κοινών αγαθών και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία [ΚΑΛΟ]. Η κοινωνία μας ανασυντάσσεται και οι αντιστάσεις μας διέρχονται μια νέα και πιο δημιουργική καμπή.

Σε αυτή τη συγκυρία ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την Συμμαχία των Κοινών. Γιατί για εμάς τα κινήματα γεννούν ευρύτερα ελπίδα, δημιουργούν απτές προοπτικές και, τελικά, αποκτούν κοινωνική δυναμική μέσα από τον συντονισμό και την δικτύωσή μας. Σκοπός μας είναι έτσι να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο σημείο συνάντησης για την ενίσχυση υφιστάμενων εγχειρημάτων των κοινών και της ΚΑΛΟ αλλά και για την συγκρότηση νέων, επιλέγοντας συνειδητά διαδικασίες για την πολιτικοποίηση του κόσμου της ΚΑΛΟ και για την διάδραση κινημάτων / κοινωνίας. Ο αγώνας ενάντια στην κρίση είναι αγώνας δρόμου και αγώνας επιβίωσης. Με την Συμμαχία των Κοινών βάζουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε ο νέος γύρος της αναμέτρησης να μας βρει πιο δυνατούς.

Πρώτο σημείο συνάντησής μας θα είναι το Φεστιβάλ των Κοινών τον ερχόμενο Οκτώβριο. Για την διοργάνωση του Φεστιβάλ των Κοινών ενώνουν τις δυνάμεις τους το Φεστιβάλ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και το CommonsFest. Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο σε συνέλευση της Συμμαχίας στα πλαίσια του Universse 2017 :

Σάββατο, 10/6, ώρα 10:00
Γεωπονική Σχολή, Αίθουσα Ουρανός

Το Συντονιστικό της Συμμαχίας των Κοινών
www.commons.gr
[email protected]

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *